Hij vindt toch makkelijk weer een andere baan?

Wist je dat deze arbeidsmarkt, voor medewerkers die met ontslag naar huis gestuurd worden, helemaal niet zo eenvoudig is als iedereen zegt?

Wist je dat veel werkgevers ‘er even’ niet aan gedacht hadden dat ze ook een coachtraject hadden kunnen aanbieden?

Wist je dat het ontslagtraject minstens zo stressvol wordt ervaren door de werkgever als door de werknemer?

hij-vindt-toch-makkelijk-weer-een-andere-baan-liv4coaching-ouplacement

Ik heb aan beide kanten van de tafel gezeten. Ik heb als HR-professional mensen ontslagen maar een aantal jaren geleden ben ik zelf ontslagen.

In mijn rol als HR-professional weet ik dat ik hier ook steken heb laten vallen. Pas na mijn eigen ontslag realiseerde ik pas goed hoe groot de impact van ontslag is. Inmiddels weet ik dat ontslag, naast het verlies van een dierbare of een echtscheiding, één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven is.

Dat ontslag kwam hard aan. Ja, de arbeidsmarkt kende ik goed. Werk genoeg. Ik wist ook hoe ik kansen moest creëren, maar ik voelde me eenzaam, onzeker en gekwetst. Dit was niet mijn keuze en ik was ook niet toe aan een volgende stap. Ik was nog niet klaar. Hoe kon ik weer in mijn kracht komen? Hoe kon ik weer naar de toekomst kijken? Waar moest ik beginnen?

Vaak vraag ik me af, hoe zou het voor mij geweest zijn als mijn werkgever een outplacement of coachtraject had aangeboden? Moeilijk om te voorspellen hoe dat uitgepakt zou zijn. Wat ik wel weet is dat ik veel minder boos zou zijn geweest. Misschien zelfs dankbaar.

Van je nood een deugd maken. Dat is wat ik heb gedaan een aantal jaren later. Ik ontwikkelde een programma dat werkgevers in de zorg en het onderwijs kunnen inzetten voor hun vertrekkende medewerkers. Niet een standaard outplacementtraject maar slim doordacht programma dat mensen in hun kracht zet en heel veel kansen creëert op een nieuwe baan voor de vertrekkende medewerkers.

Hoe dan? Dat vertel ik je in mijn online training.

Lange tijd ben ik bezig geweest om dit in een online training te verwoorden. Dit is namelijk uniek en ik wil dat ook jij als werkgever goed afscheid kan nemen.

Ik wil dat je werknemer met een goed gevoel terug kan kijken op jullie tijd samen.

Ik wil dat je werknemer,  je accountmanager, je recruiter en misschien wel je vriend blijft.

Respect toon je als je begrijpt hoe je vertrekkende medewerker zich voelt. Iemand die met lege handen aan de kant staat. Hij of zij zal alle hulp waarderen en respecteren.

een-nieuwe-carriere-stap-ebook-jacqueline-scholtes
Jacqueline-Scholtes

Jacqueline Scholtes - Leider in Verandering

Jouw helpen in je stappen op zoek naar leuk en plezierig werk is wat ik het liefste doe. Ik weet ook hoe het is om op de springplank te staan en toch niet te springen, maar ook hoe het is om wel te springen. Ik wil dat jij ook gelukkig wordt met liefde voor je werk.