Stress en Burn-out coaching

Herstel van een burn-out
Eerst fysiek, dan mentaal

Een burn-out geeft zowel fysieke als mentale klachten; het zit dus echt niet alleen maar ’tussen je oren’.

Door een extreem teveel aan stress functioneer je niet meer zoals het hoort. In het brein, het immuunsysteem en de hormoonhuishouding ontstaan er problemen, zowel fysiek als psychisch gaat er van alles mis.

In deze video wordt duidelijk uitgelegd hoe een burn-out ontstaat.

Hoe raak ik in een burn-out?

Soms lijkt het alsof je van de ene op de andere dag in een burn-out raakt. Eigenlijk is dit een proces wat al lang daarvoor gaande is. Al maanden of jaren ben je te actief geweest en heb je te weinig rust genomen. Deze manier van leven, daar raak je aan gewend. Eigenlijk leef je al lange tijd met een te hoog stresslevel, zodanig dat je dit als ‘gewoon’ bent gaan beschouwen.

Hoe weet ik of ik in een burn-out
zit?

Herken je één of meer van de volgende dingen? Dit zijn de meest voorkomende klachten bij een burn-out.

  • Moe, futloos, nergens zin in.
  • Slaapproblemen;
  • Nauwelijks kunnen ontspannen. altijd maar doorgaan;
  • Snel geïrriteerd;
  • Overprikkeld qua emoties;
  • Concentratie- en geheugenproblemen;
  • Lage weerstand, snel ziek;
  • Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, buikklachten, vermoeide spieren.

Dit zijn allemaal klachten die veel voorkomen bij mensen met een burn-out. Niet alleen mentaal dus, maar ook echt fysieke klachten.

Herstellen van een burn-out
Eerst fysiek, dan mentaal

Om het lichaam uit de burn-out te halen, is het belangrijke de negatieve effecten van overbelasting om te draaien. Ieder coachingstraject is een maatwerktraject, afgestemd op jouw eigen situatie. Samen kijken we naar jouw fysieke gesteldheid en de effecten van de burn-out. Op basis hiervan maken we een plan om daar de eerste stappen in te zetten. Gaat het fysiek beter met je? Dan maken we een vervolgplan voor je mentale herstel.

Kun jij hulp gebruiken om eruit te komen?

Ben je helemaal klaar met die vermoeidheid en alles wat bij een burn-out hoort. Aangezien we je niet extra willen vermoeien, hebben we het je heel makkelijk gemaakt om contact op te nemen. Je vult hier je naam, telefoonnummer en e-mailadres en wij bellen jou op voor de eerste stap.

 

Contact met Jacqueline Scholtes LIV

Stress en burn-out coaching

* verplichte velden