ÉÉN OP ÉÉN COACHING VS. BLENDED COACHING

Nieuwe start met LIV4coaching

Eén op één coaching vs. blended coaching

Ik geloof in één-op-één coaching. Dat is een van de eerste zinnen op mijn website. En toch presenteer ik hier met trots mijn online-coachprogramma. Geloof ik dan niet meer in één-op-één coaching?

Wat is blended coaching eigenlijk?

Jazeker wel!! Maar ik geloof ook in Blended coaching. Het mooie van blended coaching is een combinatie van verschillende coachtechnieken zoals face to face coaching, online coaching, online opdrachten, reflecties en testen. De combinatie van meerdere coachmomenten biedt een significant beter en duurzamer resultaat. Door de vele contactmomenten wordt het traject door de coachee als bijzonder effectief ervaren.

De coachee kan door gebruik te maken van de combinatie van een online-programma, face-to-face coaching, en groepssessies het traject volgen waar en wanneer hij of zij dat wil. Doordat een deel van het coachprogramma tijd en plaats ongebonden is, is er veel meer aandacht voor het monitoren van de voortgang. Hierdoor kan er nog meer aandacht zijn voor maatwerk.

Gedragsverandering heeft tijd nodig. Bij blended coaching wordt de coachee gedoseerd door het traject meegenomen. Hierdoor is er veel ruimte om het geleerde toe te passen in de praktijk waardoor de kans op beklijven groter is.

Blended coaching heeft veel voordelen voor de werkgever

Ik werk al jaren met verschillende digitale middelen, omdat ik weet dat een coachingsttraject er veel leuker van wordt, maar ook veel meer impact heeft. Het aantal momenten dat je echt actief aan de slag moet gaan ligt hoger. Het zelfinzicht en gedragsontwikkelingen gebeuren vooral door zoveel mogelijk zelf aan de slag te gaan. De face-to-face momenten zijn dan reflectie gesprekken met veel impact.

Het grote voordeel voor de werkgever van blended coaching is natuurlijk het snellere en effectievere resultaat maar ook wordt de werkgever ‘blended’ betrokken bij het traject.

Outplacement 3.0

Voor werkgevers en werknemers

in de zorgsector en het onderwijs.

Het grote verschil in blended coaching is het regelmatige contact tussen de face-to-face coach momenten in. Dit kan een contact per mail zijn of een skype call bijvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat de coachingsdoelen goed onder de aandacht blijven en niet op de achtergrond raken door de dagelijkse bezigheden.

Hierdoor is het Outplacement 3.0 traject uniek en zeer effectief. Er is veel ruimte voor zelfontwikkeling, praktijkervaring en reflectie.

Wil je meer weten over Outplacement 3.0? Meld je dan aan voor de gratis online training

Jacqueline-Scholtes

Jacqueline Scholtes - Leider in Verandering

Jouw helpen in je stappen op zoek naar leuk en plezierig werk is wat ik het liefste doe. Ik weet ook hoe het is om op de springplank te staan en toch niet te springen, maar ook hoe het is om wel te springen. Ik wil dat jij ook gelukkig wordt met liefde voor je werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.