Werk genoeg toch!

Haar eigen keuze
Ze had zelfgekozen van functie en werkgever te veranderen. Haar werkgever heeft haar gesteund in haar besluit en heeft mij gevraagd haar te helpen een goede keuze voor de toekomst te maken. Zo kreeg te optimaal de kans een goede volgende stap te maken. Zo zijn we heel gericht op zoek gegaan naar.

Ze was heel serieus, gericht op zoek naar een nieuwe baan. Niet zomaar een baan, maar een baan die echt bij haar past. Hiervoor heeft ze een stappenplan uitgewerkt dat ze volgens plan ook uitvoert. Iedere stap heeft een afgerond doel. Ja, dat kost iets meer tijd, maar door deze oriëntatie heeft ze al zoveel geleerd en weet ze steeds beter wat er echt goed bij haar past. Vanaf het allereerste moment neemt ze de regie in eigen hand en maakt ook de stappen die bij haar reis passen.

Ze is overtuigd en blijft bij haar besluit haar reis niet te onderbreken maar goed af te ronden. De kans op succes en een baan die bij haar past is zo het grootst.

Werk genoeg toch
Dat is een veelgehoorde opmerking van haar omgeving. Natuurlijk had ze veel sneller een overstap kunnen maken als ze in hetzelfde vakgebied en in dezelfde sector was blijven werken, maar ze wilde zo ontzettend graag werken in de zorg.

Sterk
Het is echt heel knap en bewonderingswaardig hoe ze de weerstand heeft kunnen weerstaan. Dit hebben we natuurlijk vooral ook samen gedaan. Door te blijven geloven in haar kracht. Dat gaf haar keer op keer de drive om vol te houden en er helemaal voor te gaan.

Ik ben aangenomen
Ze heeft in minder dan een 5 maanden een nieuwe baan gevonden. Ze heeft weerstand kunnen bieden tegen het aanbod dat ze regelmatig heeft gekregen, maar voor haar gevoel niet goed genoeg bij haar paste. Maar nu heeft ze ja gezegd en heeft ze een super leuke baan.

Wat heeft ze nog meer gekregen?
Ze heeft niet alleen een baan voor dit moment maar ook een stip op de horizon. Deze baan is namelijk niet haar einddoel. Ze wilt nog meer en ze weet ook precies wat ze wilt. Deze baan geeft haar de kans hiernaartoe te groeien. Ze zal nog een opleiding moeten volgen. Allemaal zaken die haar persoonlijke ontwikkeling ondersteunen om uiteindelijk naar het volgend level te kunnen groeien.

Wat is nu echt belangrijk?
Het leven is flow en het is een hele kunst om goed mee te drijven op deze flow. Wat de arbeidsmarkt doet op het moment dat jij in jouw flow een nieuwe carrière stap wil maken is helemaal niet relevant. Door goed te luisteren naar jezelf en de signalen die je krijgt over wat je nodig hebt voor je persoonlijke ontwikkeling kun je putten uit een kracht die je helpt de volgende stap te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.