Hoe goed ben jij als Carrière Coach?

Tijdens een seminar raakte ik in gesprek met iemand die mij deze vraag stelde. Dat vond ik wel een bijzonder vraag. Onmiddellijk begon ik trots mijn belangrijke resultaten te noemen, toen ik ineens moest terugdenken aan de podcast die hoorde met een interview van Thijs Lindhout met prof. Dr. Kees van Laarhoven.

Prof dr Kees van Laarhoven is chirurg aan het UMC in Nijmegen. Ook Thijs van Lindhout vroeg aan Kees van Laarhoven; “ik weet dat je heel bescheiden bent maar, hoe goed ben je eigenlijk”? Er ontstond een heel mooi gesprek tussen twee mensen over mensen. En ja dat betekent soms ben je heel goed en soms ben je helemaal niet goed. Maak je fouten.

Als chirurg ben je een heel belangrijk persoon in het leven van mensen die jouw vertrouwen op je deskundigheid. Je bent een expert en je kunt zelfs een leven redden. Maar je bent ook nog steeds een mens. Een mens dat leert en ontwikkelt en niet alleswetend is en ook fouten maakt.

Het ontroerde me dat Kees van Laarhoven toegaf ook fouten te hebben gemaakt. Fouten die levensgevaarlijk bleken maar die hem ook weer gevormd hebben doordat hij ook geleerd heeft daar mee om te gaan. Perfectie bestaat namelijk niet. Niet in het beroep van chirurg maar ook niet in het beroep van loopbaan coach. Natuurlijk word ik het meest gelukkig wanneer iemand zijn of haar droombaan heeft gevonden met mijn hulp, maar het lukt ook wel eens niet. Gelukkig is dit over het algemeen niet levensbedreigend maar wel heel vervelend. Maar als ik het al lastig vind hoe moet het dan zijn voor prof Kees van Laarhoven en al zijn collega’s die dagelijks levensgrote beslissingen nemen?

Dus ja, ik ben heel goed in mijn werk, kijk maar wat ik heb gepresseerd, maar het gaat ook wel eens mis. Daar lig ik dan een tijdje wakker van, voel me rot, tot ik besluit te onderzoeken wat ik hiervan kan leren. Gelukkig mag je fouten maken als je leert. Ik wil mijn fouten erkennen en accepteren dat ik ze maak. Mijn werk is mijn werk maar vooral ook mijn passie. En fouten maken hoort erbij in mijn beroep en het beroep van Kees van Laarhoven.

Hoe goed ben jij eigenlijk?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.