WAT VERTROUWEN JE KAN BRENGEN

Een bijzonder ontmoeting

Soms ontmoet je iemand en daarvan weet je vanaf het eerste moment dat hij of zij heel bijzonder is. Iemand waarmee je direct een klik hebt en zonder dat je elkaar heel goed kent weet dat een half woord genoeg is. Dat er direct vertrouwen is.

Met haar had ik dit. Ze was wanhopig en bang, maar toch voelde ik haar energie. Ze wilde niet blijven hangen in haar verleden, ze wilde verder en vooruit. De knop was om  en vroeg steun om de juiste stappen te zetten, om haar positief te houden en de spiegel voor te houden, zodat ze haar pad kon kiezen zoals ze voelde dat ze moest kiezen.

Steeds dacht ze, dit werk ga ik ooit nog wel eens leuk vinden. Steeds weer gaf ze zichzelf de schuld van het vervelende gevoel. Ze moest beter haar best doen of dingen anders aanpakken. Een paar jaar duurde dit.

Tot ze brak

Tot de dag dat ze een onschuldig griepje kreeg, maar eenmaal thuis brak ze. Ze kon echt niet meer. Toen het balletje eindelijk was gaan rollen besloot ze ook een radicale keuze te maken.

Ze wilde niet meer terug maar echt alleen nog maar werk doen waar ze plezier in had. Werk dat echt bij haar paste.

Ze was heel serieus. Ze zocht niet zomaar een baan, maar een baan die echt bij haar paste. Maar wat dan! Hiervoor heeft ze een stappenplan uitgewerkt dat ze volgens plan ook uitvoert. Iedere stap heeft een afgerond doel. Ja, dat kost iets meer tijd, maar door deze oriëntatie heeft ze al zoveel geleerd en weet ze steeds beter wat er echt goed bij haar past. Vanaf het allereerste moment nam ze de regie in eigen hand, liet zich leiden maar, maakte ook de stappen die bij haar reis pasten.

Ze was overtuigd en bleef bij haar besluit om haar reis niet te onderbreken maar goed af te ronden. De kans op succes en een baan die bij haar paste was zo het grootst.

Sterk

Het is echt heel knap en bewonderenswaardig hoe ze de weerstand heeft kunnen bieden tegen alles op haar pad wat haar terug wilde duwen . Ze was zo sterk in haar overtuiging. Ze heeft zich door iedere twijfel heen geslagen.

Ik ben aangenomen

Ze heeft in minder dan een 5 maanden die nieuwe baan gevonden. Ze heeft weerstand kunnen bieden tegen het aanbod dat ze regelmatig heeft gekregen in haar oude functie, maar voor haar gevoel niet goed genoeg bij haar paste. Maar nu heeft ze ja gezegd en heeft ze, zoals ze zelf zegt, een superleuke baan.

Wat heeft ze nog meer gekregen?

Ze heeft niet alleen een baan voor dit moment maar ook een stip op de horizon. Deze baan is namelijk niet haar einddoel. Ze wilt nog meer en ze weet ook precies wat ze wilt. Deze baan geeft haar de kans hiernaartoe te groeien. Ze zal nog een opleiding moeten volgen. Allemaal zaken die haar persoonlijke ontwikkeling ondersteunen om uiteindelijk naar het volgend level te kunnen groeien.

Wat is nu echt belangrijk?

Het leven is soms een flow en het is een hele kunst om goed mee te drijven op deze flow. Wat de arbeidsmarkt doet op het moment dat jij in jouw flow een nieuwe carrière stap wil maken is helemaal niet relevant. Door goed te luisteren naar jezelf en de signalen die je krijgt over wat je nodig hebt voor je persoonlijke ontwikkeling kun je putten uit een kracht die je helpt de volgende stap te maken.

Wil jij ook een goede keuze maken waar je helemaal achter kunt staan. Laten we het samen doen.
Twijfel niet meer, doe het gewoon. Bel voor een gratis kennismakingsgesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.