Een baan bij het bedrijf van de toekomst

Het bedrijf van de toekomst

Tranen met tuiten

In deze tijd van grote schaarste op de arbeidsmarkt, valt het me steeds vaker op dat bedrijven niet echt serieus met hun openstaande vacatures omgaan. Als carrièrecoach krijg ik flink wat vacatures onder ogen en vaak springen de tranen me in de ogen. Soms denk ik: “hoe is het mogelijk dat hier nog kandidaten op af komen”. Wie wil hier nu werken?

Het verbaast me dan ook niet dat de investering in dure plaatsingen op vacaturebanken niets oplevert. Aankomend talent vindt tegenwoordig op een heel andere manier hun nieuwe uitdaging. Via Google en diverse social mediakanalen zoekt talent op een interactieve manier naar het bedrijf dat bij ze past om te gaan doen waar ze goed in zijn of willen worden.

Wat zoekt een kandidaat vandaag de dag

Ze zoeken carrièrekansen, studiemogelijkheden, werken in agile teams enz. De verhoudingen zijn op basis van gelijkwaardigheid en medezeggenschap in de onderneming. Ze willen een baan van de toekomst in een bedrijf van de toekomst. Het is de wens van veel mensen te werken vanuit hun passie en hun doel. Medewerkers kiezen hun baan niet meer op arbeidsvoorwaarden maar op flexibiliteit, kwaliteit van werk en toekomstperspectief.

Wat valt vooral op

Hieronder een paar items van wat mij en mijn klanten opvalt aan vacatures:

Wat kun je doen?

Misschien denk je wel dit gaat mij of mijn bedrijf niet aan want ik heb altijd goede sollicitaties! Toch zou ik adviseren om ook eens door de bril van de kandidaat naar de in jouw ogen perfecte vacature te kijken. Ik zal geen namen noemen, maar vooral overheidsorganisaties, zorginstellingen en het onderwijs zouden veel kunnen leren van hun kandidaat werknemers door eenvoudig weg te vragen wat er beter kan en open te staan voor verbetering.
Hieronder een kort overzicht met verbeterpunten:

Wat levert het op?

Dit lijken mij mooie ontwikkelingen met kansen voor iedereen.

Beste werkgever, recruiter, HR partner, ik stel voor dat we gaan samenwerken. Wij, loopbaancoaches, zorgen ervoor dat jullie kandidaten zich goed, zichtbaar presenteren en profileren, jullie voor een inspirerende mooie advertentie waarmee je je bedrijf in de spotlights kunt zetten.

Het is mijn volste overtuiging dat dit direct kan helpen de beste mensen te vinden op de arbeidsmarkt.

Zullen we samen eens kijken naar jouw sollicitatiestrategie, vacatureteksten en jobmarketingplan? Klik hier voor het maken van een afspraak.

Jacqueline-Scholtes

Jacqueline Scholtes - Leider in Verandering

Jouw helpen in je stappen op zoek naar leuk en plezierig werk is wat ik het liefste doe. Ik weet ook hoe het is om op de springplank te staan en toch niet te springen, maar ook hoe het is om wel te springen. Ik wil dat jij ook gelukkig wordt met liefde voor je werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.