Werkgevers vinden Facebook vacatures steeds leuker!

Facebook vs LinkedIn Nieuwe Carriere Stap

Sinds anderhalf jaar kunnen bedrijven ook vacatures plaatsen via de bedrijfspagina op Facebook. Dat Facebook de bedrijvenmarkt aan het veroveren is blijkt ook wel uit het nieuwe kanaal “Facebook at Work”. Werk/Prive! Je hoeft het platform niet meer te verlaten. In een razend tempo ontwikkelt Facebook tools voor alle doelgroepen.

Inmiddels kunnen bedrijven met een Facebook bedrijfspagina eenvoudig vacatures plaatsen. En met succes! Recruters en bedrijven maken inmiddels veelvuldig gebruik van de mogelijkheid om vacatures te plaatsen om via de tijdlijn van Facebook bij de doelgroep langs te komen. Inmiddels kan er ook direct gereageerd en gecommuniceerd worden via de chat functie Facebook Messenger.

Hoe plaats je een vacature op Facebook 

Via je bedrijfspagina kun je als werkgever of recruiter een vacaturebericht publiceren. Een eenvoudig invuldocument met belangrijke gegevens als functietitel, fulltime of parttime, salaris enz. helpt je om alle gegevens in te vullen. Vervolgens kun je het als een bericht publiceren. Alle fans van je pagina krijgen de advertentie in hun tijdlijn te zien met Call to Action. Vacatures plaatsen is gratis tenzij je wilt adverteren om een grotere doelgroep aan te trekken. Dan kun je hiervoor je eigen budget regelen.

Facebook vs. LinkedIn

Ja, waar moet je nu zijn voor vacatures en mogelijk ook nog andere werkgerelateerde onderwerpen? Moet ik nu op LinkedIn zijn of Facebook. Het Facebook platform zal zich steeds meer op bedrijven en dus ook op werknemers gaan richten.  Wat met een Facebook account nog niet kan is aangeven dat je werkzoekend bent en daar een profiel voor aanmaken.  Voor bedrijven betekent het dat ze een andere doelgroep kunnen aanspreken. Voor een deel is er natuurlijk overlap met LinkedIn maar lang niet alle Facebook gebruikers hebben een LinkedIn account of andersom. Het kan dus maar zo dat je wel de geschikte kandidaat vindt via Facebook vacatures.

Wat vinden de Facebook gebruikers

Het is best wel even wennen zijn wanneer je steeds vaker een vacature voorbij ziet komen in je tijdlijn. Ja en dan heb je natuurlijk voor- en tegenstanders. Ik voorspel dat Facebook flink zal inzetten op deze optie en veel werkgevers zal aantrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.