Stopt het dan nooit? Hier word je gek van!

Soms word ik er echt gek van

Steeds weer die drang om nieuwe dingen te willen ontdekken en te leren, uitdagingen aan te gaan, verbeteringen en veranderingen door te willen voeren. Bij alles wat ik tegenkom op het gebied talentontwikkeling, arbeidsmarktontwikkelingen, persoonlijkheidsonderzoeken, competenties, het nieuwe werken roep ik ‘oh wat leuk’ dat wil ik ook! Wie mij kent herkent dit wel!

Een lange rij trainingen en opleidingen

Zo heb ik inmiddels een lange rij van cursussen, opleidingen, trainingen en nieuwe uitdagingen en banen verzameld. Zo lang dat ik ze niet eens in mijn Linkedin profiel passen en ik steeds weer probeer tot de essentie te komen.

Hoe het begon

Mijn carrière begon bij het toenmalige GAK (nu UWV). Een fijne administratieve baan, die totaal niet bij mij paste! Van huis uit heb ik meegekregen dat je vooral moet zorgen voor een stabiele werkomgeving. Niet te veel wisselen want alleen dan bouw je aan een mooi pensioen!!! Ik solliciteerde naar een andere interne functie maar werd afgewezen omdat ik nog te jong en onervaren was.

Toen ging de knop om

Ik ging op zoek naar een compleet nieuwe uitdaging. HR manager worden dat was mijn doel. Binnen 6 maanden had ik een nieuwe baan bij een klein bedrijf als HR adviseur en was ik een 5 jarige opleiding gestart naast mijn fulltime baan. 5 jaar later, nog voor de diploma uitreiking, had ik een nieuwe baan bij een grote automatiseerder en kon ik groeien naar mijn droombaan. Nieuwe persoonlijke ontwikkelingen en uitdagingen zorgde ervoor dat deze droombaan niet de eindbestemming was mijn reis. Hierna volgde nog vele andere droombanen maar ook minder fijne droombanen;).

Mensen gelukkig zien in hun werk

Inmiddels ben ik 55 jaar en je zult hopen toch eens uitgeleerd of uitgeprobeerd te zijn, maar het lijkt wel of die drang steeds weer nieuwe en andere dingen te doen nooit meer overgaat. En ja, ik word er soms ook gek van! Maar wat zoek ik nu eigenlijk en waarom blijf ik zoeken! Eigenlijk weet ik heel goed wat ik zoek. Mensen gelukkig laten zijn in hun werk door ze te helpen met zoeken naar hun droombaan. Ik wil dat iedereen die éne leuke passende baan of leuke nieuwe uitdaging vindt. En nee, het stopt waarschijnlijk nooit. Het voordeel is dat ik inmiddels heb ik zoveel jaren kennis en ervaring heb opgedaan dat ik kan zeggen: wie of wat je ook bent ik kan helpen met je reis naar een nieuwe uitdaging.

Is het bij jou al gestopt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.