Heel kwaad

Heel kwaad!

Voor mijn werk ben ik dagelijks met de arbeidsmarkt bezig. Soms zoek ik mee voor mijn klanten naar vacatures en af en toe zie ik een super leuke baan in mijn vakgebied. Als ik werk zou zoeken zou ik hier wel willen werken denk is soms. Ik besluit soms ook om te solliciteren. Zo leer ik de werkgever kennen en wat nu de opmaat is voor werkgevers, wat er verandert enz. De voorbereiding, bellen, motivatiebrief, cv op maat enz. Ik doe dit alleen als ik voor 95% aan kan sluiten op de vacature eisen.
Zo ook bij dit bedrijf. Super leuke baan, alles klopte ook aan de wensen en eisen kant.
Gisteren ontving ik per mail de afwijzing. Als alles klopt wil je natuurlijk de echte reden weten. Zeker omdat deze organisatie in de media heel hard roept niet aan goede mensen te kunnen komen.
Het telefoongesprek met HR was verhelderend. Het beleid van de organisatie was er op gericht om alleen nog jonge mensen aan te nemen. De gemiddelde leeftijd lag rond de 43 jaar en dat gemiddelde moest omlaag. Hij kon niet of wilde niet uitleggen waarom. Ik heb nog gevraagd of er onder de “ouderen” veel verzuim was, maar dat was het niet. Hij dacht dat het aan innovatie ontbrak. Ik voelde me echt gekwetst. Ik wist zeker dat ik veel waarde zou kunnen toevoegen. Maar alleen omdat ik een 50 plusser ben werd mijn motivatiebrief aan de kant geschoven. En deze HR manager zei het ook nog gewoon.
Ik dacht nog wel dat dit zo’n mooi bedrijf was. Zou het dan nooit veranderen!
Heb je ook zoiets meegemaakt stel ik het zeer op prijs als je dat even wilt vertellen. Hoe maakt mij niet uit. Hieronder of een PB of website of mail info@liv4coaching.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.