KOM IN ACTIE! 3 Tips. Hoe vind ik mijn nieuwe uitdaging !

Goed dat je een stap hebt gezet om dichterbij jouw droombaan te komen!

Tip 1 Breng heel goed in beeld hoe jouw ideale baan eruitziet.

Hiermee bedoel ik echt in kaart brengen wat voor jou echt belangrijk is in je werk.

Dit is vaak niet in een functie of een beroep, maar vooral de omgeving en de sfeer waarin je jezelf graag ziet werken. Bijvoorbeeld, ik mezelf werken in een team waarbij ik de vrijheid heb om mijn eigen tijd in te delen, of: “ik wil graag werken in team waar ik mezelf kan zijn en ook gestimuleerd wordt, mijn ideeën naar buiten te brengen”. Wat ook kan is dat je zoekt naar een leidinggevende waar je echt een klik mee hebt zodat je samen kunt bouwen aan iets moois. Wat ook kan is dat je wilt dat het bedrijf duurzaam ondernemen belangrijk vindt. De reisafstand kan misschien voor jou belangrijk zijn. Dat betekent dat je meer tijd hebt voor je gezin of andere bezigheden. Tijd krijg je nooit meer terug. De kans is heel groot dat er meteen een klik tussen jou en je potentieel werkgever is.

Tip 2 Maak een profiel dat aansluit bij deze ideale baan.

Dit is echt heel belangrijk! Pak je huidige profiel, cv, linkedin profiel of misschien zelfs je facebook of instagram account en kijk of je hier je ideale zelf laat zien. Zo niet, verwijder waar je niet mee geassocieerd wilt worden en vul je profiel aan met dat wat jij belangrijk vindt. Er zijn op internet tal van voorbeelden te vinden die je kunnen helpen een goed profiel aan te maken. Gebruik in je profiel ook de juiste woorden die aanslaan bij het ideale bedrijf. Kijk hiervoor op profielen van medewerkers die werken bij jouw ideale bedrijf, maar check vooral ook de website. Voel je de klik, ga dan meteen aan de slag.

Tip 3 Wil je echt je droombaan doe dan geen concessies.

Niet aan het mooie salaris, of andere arbeidsvoorwaarden. Je wordt er echt niet gelukkig van. In een interview dat ik pas beluisterde vertelde een directeur van een groot bedrijf dat hij in zijn leven er altijd rekening mee heeft gehouden dat hij niet afhankelijk zou zijn van een groot salaris of bonussen. Hij koos ervoor bij dit bedrijf weg te gaan en bij een veel kleinere organisatie te gaan werken omdat dit het bedrijf was waar hij veel beter zou passen.

Dit is niet eenvoudig, dat begrijp ik heel goed. Maar ik heb inmiddels tal van voorbeelden waarbij de keuze voor het salaris, de status of de arbeidsvoorwaarden uiteindelijk toch niet goed uitpakte. De verleiding is natuurlijk groot maar ik ben er van overtuigd dat je uiteindelijk krijgt waar je in gelooft als je er ook echt voor gaat.

Ik wens je heel veel succes met deze tips.

Vond je deze tips waardevol laat dat even weten. Ook ben ik heel benieuwd waar jij persoonlijk tegenaan loopt in je huidige werk of bij het zoeken naar een andere baan. Je kunt me een bericht sturen via mail, Facebook of LinkedIn.