Nieuwe subsidieregelingen voor het mkb in 2020: SLIM

Vanaf 2 maart 2020 kunnen Mkb-ondernemers subsidie aanvragen om een bedrijfsschool op te richten, loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen of voor het bieden van een praktijkleerplaats voor (delen van) een mbo-opleiding in de derde leerweg. Ook grotere bedrijven uit de landbouw, de horeca en de recreatiesector kunnen aanspraak maken op subsidie. Het kabinet trekt daar structureel €48 miljoen per jaar voor uit.

Ben je ondernemer in het MKB of ben je werknemer bij een bedrijf wat hiervoor in aanmerking komt en wil je gebruik maken van deze subsidie regeling? Als erkend loopbaanprofessional help ik je graag met het aanvragen van deze subsidie en het samenstellen van een passend traject voor één of meer werknemers.

Wat is de SLIM-subsidie?

De Rijksoverheid heeft onlangs de SLIM-regeling in het leven geroepen. SLIM is de afkorting voor ‘Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen’. Daarmee wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in het mkb stimuleren. Deze subsidie heeft als doel om het blijven ontwikkelen van personeel gemakkelijker te maken.

De wereld verandert. Trends volgen elkaar razendsnel op. Voor bedrijven kan het lastig zijn daar op tijd op in te spelen. Medewerkers zijn hiervoor de belangrijkste schakel. Hun kennis en vaardigheden moeten op peil blijven.

Wat is het doel van de SLIM-regeling?

Het doel van de SLIM-regeling is leren en ontwikkelen in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. Gevolg: een sterke leercultuur en leerrijke werkomgeving in kleine bedrijven.

In het mkb is het minder gebruikelijk dat medewerkers hun kennis en vaardigheden up-to-date houden tijdens hun werkende leven. Werkgevers hebben daar vaak minder tijd, geld of kennis voor dan in grotere bedrijven. Ook in de landbouw, de horeca en de recreatiesector is het lastig om een leerrijke werkomgeving te ontwikkelen, omdat er veel seizoensarbeid is. Met de SLIM-regeling wil het kabinet een bijdrage leveren aan initiatieven die gericht zijn op het stimuleren van leren en ontwikkelen, om zo een sterke leercultuur en leerrijke werkomgeving te ontwikkelen.

Ik kom hiervoor in aanmerking, wat nu?

Zullen we kennismaken?

Om dit traject te starten, vraag ik subsidie voor je aan bij het ministerie. Dit hoef je dus niet zelf te doen, deze administratie verzorg ik voor je. Klik hieronder om contact met mij op te nemen. Dan maken we eerst telefonisch kennis. Voelt het goed? Dan starten we samen.