3 verrassende gratis tips om weer verliefd te worden op je werk

Word weer verliefd op je werk!

Tip 1 Omring je zoveel mogelijk met de mensen die jouw energie geven en inspireren.

Roddels en negatieve verhalen over collega’s, leidinggevenden of anderen verpesten voor heel veel mensen de goede sfeer op het werk. Vermijd deze mensen zoveel mogelijk. Respecteer dat iedereen anders is en goede en minder goede eigenschappen heeft. Als iemand je irriteert praat hier dan direct met die persoon over. Dit is echt essentieel voor plezier in je werk en wordt heel vaak onderschat en als onbelangrijk afgedaan. Zeker 50% van mijn klanten gaan op zoek naar wat anders vanwege de slechte onderlinge verhoudingen op het werk. Onderken de situatie en doe er wat aan voor het te laat is. Hier ligt vooral taak voor werkgevers. Als er geroddeld wordt over mensen is vaak het vertrouwen weg en durven ze zichzelf niet meer te zijn. Het is de stop op de fles van je onderneming. Zoek de mensen op die je energie geven en waar je van kunt leren. Laat je hierdoor inspireren en inspireer een ander. Het is zo fijn om met een groepje vakgenoten te brainstormen over groei en ontwikkeling van je vak.

Tip 2 Denk in oplossingen 

Word weer verliefd op je werkBen jij iemand die van een probleem 10 problemen kan maken of zie jij een probleem als een uitdaging en wordt je brein direct geprikkeld aan de slag te gaan met een mogelijke oplossing? In je werk loop je tal van keren aan tegen problemen. Soms groot, soms klein. Het klinkt misschien onlogisch maar wij kunnen onze gedachten de opdracht geven te denken in oplossingen in plaats van problemen. Het is zelfs erg leuk om te doen en je zult merken dat je er steeds beter in wordt. Door deze benadering blijf je niet hangen in alle bezwaren. Dit vraagt bewustzijn om hier goed mee om te gaan. Het is voor ons makkelijker in problemen te denken dan in oplossingen omdat dit ook vaak een verandering van de situatie betekent. Bij een van mijn werkgevers hadden we problemen gekscherend omgedoopt in ‘aandachtspunten’! Het werkt echt.

Tip 3  Wordt nog beter waar je al goed in bent

Accepteer dat je niet overal goed in kunt zijn. Heel vaak werken mensen heel hard aan verbetering van die eigenschappen waar ze nooit top of the bill zullen worden. Mijn tip is: werk vooral aan datgene waar je wel super goed in bent en jezelf kunt zijn. Hier krijg je energie van, in plaats van dat het je energie kost. Je expertise groeit door hier nog meer aandacht aan te geven. Zoek mensen in je team die jou kunnen aanvullen voor dat ontbrekende talent. Op naar die vlinders in je buik als je aan je werk denkt!