Samen sterker voor succesvolle re-integratie

Bij LIV4Coaching begrijpen we de uitdagingen die komen kijken bij het re-integratieproces binnen jouw organisatie. Je staat voor de taak om een waardevolle werknemer, die door ziekte of omstandigheden tijdelijk buiten spel heeft gestaan, weer succesvol aan het werk te krijgen. Wij zijn hier om jou te begeleiden bij elke stap op dit pad, met een duidelijke focus op duurzaam herstel en behoud van werkplezier binnen het team.

wat is re-integratie?

Re-integratie is het proces waarbij een werknemer na ziekte terugkeert naar passend werk. Dit kan binnen de eigen organisatie zijn (1e spoor) of, indien dat niet mogelijk is, bij een nieuwe werkgever (2e spoor). Ons doel is om samen met jou een omgeving te creëren waarin je werknemer niet alleen terugkeert, maar ook bloeit en bijdraagt aan de organisatie.

Onze aanpak: persoonlijk en op maat

Bij LIV4Coaching hanteren we een aanpak die net zo uniek is als jouw werknemer en jouw bedrijf. We beginnen met een grondige analyse van de situatie en de behoeften van alle betrokken partijen. Op basis daarvan ontwikkelen we een re-integratieplan op maat, dat flexibel genoeg is om mee te bewegen met de voortgang en eventuele uitdagingen onderweg.

NAVIGEREN DOOR DE WET VERBETERING POORWACHTER​

De Wet Verbetering Poortwachter (WVP) zet de kaders voor het re-integratieproces en vereist een proactieve aanpak van zowel werkgever als werknemer. Ons team van experts staat klaar om jouw door deze complexe wetgeving te loodsen, zodat je aan alle verplichtingen voldoet en tegelijkertijd het beste voor jouw werknemer voor ogen houdt.

Re-integratie 1e spoor: terugkeer naar eigen werkgever

Bij het 1e spoor re-integratietraject ligt de focus op het vinden van een nieuwe, passende functie binnen de eigen organisatie. Dit kan inhouden dat we kijken naar aanpassingen in de huidige rol van jouw werknemer, of naar geheel nieuwe mogelijkheden binnen het bedrijf. Samenwerking, communicatie en een helder inzicht in de capaciteiten en beperkingen van jouw werknemer zijn hierbij cruciaal.

Re-integratie 2e spoor: op zoek naar nieuwe mogelijkheden

Wanneer re-integratie binnen de eigen organisatie niet haalbaar is, biedt het 2e spoor traject een weg naar een passende functie bij een nieuwe werkgever. Dit vereist een zorgvuldige, empathische benadering en een sterk netwerk. LIV4Coaching werkt samen met jou en jouw werknemer om de juiste match te vinden, waarbij de nieuwe rol aansluit bij de capaciteiten, ervaring en ambities van jouw werknemer.

MAATWERK TRAJECTEN: AFGESTEMD OP JOUW BEHOEFTEN​

Elke werknemer en elke situatie is uniek, en dat vraagt om een aanpak op maat. Bij LIV4Coaching ontwikkelen we re-integratietrajecten die nauw aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw werknemer en de organisatie. Of het nu gaat om het aanpassen van de werkplek, het inzetten van specifieke trainingen of het verkennen van nieuwe carrièrepaden binnen of buiten de organisatie, ons doel is om een naadloze overgang en succesvolle re-integratie te realiseren.

Onze expertise: gecertificeerde re-integratie coaches

Ons team bestaat uit ervaren en gecertificeerde re-integratiecoaches die zich inzetten voor het welzijn en succes van jouw werknemers. Met een diepgaande kennis van zowel de menselijke aspecten van re-integratie als de relevante wet- en regelgeving, staan zij klaar om jou en jouw werknemer te ondersteunen. We zorgen voor een heldere communicatie en werken nauw samen met HR-afdelingen om het traject soepel en effectief te laten verlopen.

START JOUW RE-INTEGRATIE TRAJECT VANDAAG

Ben je klaar om het re-integratieproces voor jouw werknemer te starten of heb je vragen over hoe LIV4Coaching jouw organisatie kan ondersteunen? Neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en samen met jou een plan op te stellen dat is afgestemd op de unieke behoeften van jouw werknemer en de organisatie. Samen zorgen we voor een succesvolle re-integratie en een sterker, veerkrachtiger team. Stuur een e-mail naar info@liv4coaching.nl of bel naar 06 – 83 56 27 34.

Wat mensen zeggen over LIV

Ik heb al meerdere medewerkers naar Jacqueline verwezen voor een 2e spoor traject en met volle tevredenheid! Jacqueline is betrokken bij de medewerker, heel toegankelijk, prettig om mee samen te werken. Ze overlegt regelmatig met mij over medewerkers en geeft duidelijke rapportages. Ze denkt goed mee om het beste resultaat te behalen voor een medewerker. Ik werk graag met haar samen en ook van de medewerkers die naar haar verwezen zijn, hoor ik positieve verhalen. Ze is duidelijk naar medewerkers over verplichtingen die zij ook hebben zodat een dossier mooi op orde is voor een evt WIA aanvraag. Ik ben heel blij met haar!
Diane Vos
Opdrachtgever
Na een lange tijd ziek te zijn geweest kwam ik in het 2de spoortraject. Jacqueline heeft mij inzicht gegeven om uitdagingen aan te gaan. Door de uitdagingen aan te gaan kreeg ik beetje bij beetje meer inzicht in de arbeidsmarkt maar ook hoe te handelen in netwerk gesprekken en te solliciteren. Dit heeft mij uiteindelijk een mooie nieuwe baan opgeleverd. Ik ben dankbaar dat ik een coach als Jacqueline heb mogen ontmoeten. De sessies waren erg fijn ik keek er dan ook elke keer naar uit om te gaan. Jacqueline is lieve en vriendelijke vrouw ze geeft je een gevoel van vertrouwen en is betrokken bij de stappen die je zet. Dank je wel voor alle fijne en leuke momenten.
Manon