Iets nieuws starten begint met het afsluiten van iets anders.

2020! Wat een apart jaar. Het was voor velen van ons een flinke uitdaging. Daar waar uitjes, trainingen, etentjes en vakanties wegvielen moesten we creatief, innovatief en spontaan nieuwe verdienmodellen bedenken om onze doelen te behalen. Maar ook onze sociale leven zoals contact met vrienden en familie, sport en ontspanning moesten we anders inrichten. Wat ben ik trots dat Liv4coaching, dankzij de inzet van de mensen in het team, de samenwerking met opdrachtgevers, collega’s en werkgevers, het heel goed heeft gedaan.

 

Mooie herinneringen heb ik aan het live gaan van ons online coachprogramma: Carriere Change Program (CCP), wat inmiddels door vele klanten en coaches is ingezet. Hierbij ook de samenwerking met CoachNetwerk speciaal voor millennials.

Nog nooit heb ik zoveel nieuwe, prachtige mensen ontmoet als dit jaar. Velen van hen op zoek naar een verandering of een nieuwe carrièrestap. Maar ook heb ik nog nooit zoveel verdriet gezien als dit jaar vanwege die meedogenloze flexcontracten. Tijdelijke contracten, nuluren banen, ZZP’ers. Ontslag na ontslag om weer op zoek te gaan naar die volgende flexbaan. Vaste banen lijken niet meer te bestaan. Hier en nu tijdens deze crisis, wordt pijnlijk duidelijk hoe deze arbeidsmarkt functioneert. Ik hoop dat dit inzicht ook doet beseffen dat dit anders moet.

Een bijzondere leerervaring dit jaar was voor mij de CSR Stress Burn-out training. Uiteraard ook online maar met heel veel waardevolle inzichten direct toepasbaar in mijn dagelijkse werk.

Maar het meest dankbaar en trots ben ik op mijn merrie Constance die tijdens de lock down een prachtig mooi hengstveulen op de wereld heeft gezet. Wat heb ik al die thuiswerk maanden van hem kunnen genieten!

2020 was ook het jaar van Zoom/ video contacten. Fantastisch om te ervaren hoe flexibel en vol vertrouwen mijn klanten deze omschakeling gemaakt hebben. Mijn lenzen heb ik helaas moeten inruilen voor een bril, zo’n last kreeg ik van mijn ogen door het vele video bellen maar dat is uiteraard bijzaak. Wat het jaar 2020 mij heeft nog meer dan anders geleerd en dat het verwerken van ontslag, het doormaken van een burn-out, het zoeken naar werk-privé balans, het zoeken naar een nieuwe baan enz. zoveel meer succes oplevert wanneer je dit samen doet. De kracht om aan te pakken, om door te gaan, om te veranderen krijg je vooral door anderen. Anderen die je motiveren, die je een weg wijzen, die je kunnen troosten, die met je meehuilen, die je weer op de rails zetten. Met die kracht en die inzichten help jij dan ook weer anderen. De kracht van inspiratie opdoen en anderen inspireren is een cirkel die oneindig groot is.

Ook in 2021 hoop ik weer veel nieuwe mensen te ontmoeten om te inspireren en geïnspireerd te worden. Maar vooral hoop ik dat de band met mijn team, collega’s en opdrachtgevers nog steviger wordt omdat samen liedjes maken zoveel leuker is dan alleen.

Ook wil ik weer hard werken om nieuwe doelen te realiseren om nog meer mensen hun eigen leider in verandering te laten zijn.

“De Kracht Van Samen”: Dit wordt mijn thema van 2021. Samenbrengen van ideeën, ervaringen, netwerk om sterker uit de strijd te komen.  Hoe…. Dat is nog even geheim;)

Een gedachte over “Iets nieuws starten begint met het afsluiten van iets anders.

  1. Wat mooi uit je hart geschreven! Hoop dat je nog veel meer mensen op de juiste rails mag zetten! 💗🙏
    Bedankt om mij op het juiste spoor te zetten naar mijn dromen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.